Vandring for livet - fra Nordkap til Fly

36 årige Jeppe Noppenau fra Fly syd for Skive var ramt af uhelbredelig kræft, men valgte alligevel at gå med så længe han kunne, da den noget ældre Helge Rude Kristensen fra Familien på Farten i efteråret 2017 gav sig i kast med en af sine hidtil største udfordringer – en vandretur på 3.500 kilometer fra Nordkap til hjemmet i Vorslunde vest for Give.
 
Det fortæller Helge Rude Kristensen om og viser billeder fra ved et foredrag, som Foreningen Norden har arrangeret i samarbejde med Ældresagen i Skive på Aktivitetscenter Ny Skivehus mandag den 1. april kl. 13.30.
 
Turen var resultatet af et tabt væddemål med en nabo, som Helge Rude Kristensen havde overtalt til at holde op med at ryge. Det havde dengang holdt i syv år, og så var der ikke andet for end at begive sig afsted.
 
Han fik dog også  andet end ømme fødder ud af den lange gåtur. Helge har nemlig gået penge ind til Kræftens Bekæmpelse, og det er blevet til hele 130.000 kroner.

- Det har været hårdere, end jeg havde regnet med. Det var bare noget, man gjorde. Man kørte derop, og så gik man 50 kilometer hver dag. Men jeg er ved at være en gammel mand, har jeg fundet ud af, sagde Helge Rude Kristensen til TV MIDTVEST, der fulgte ham på turen.
 
På turens første dage havde han følgeskab af sin ven Jeppe Noppenau, der også var også med på det sidste stykke af turen til hjemmet i Fly. Men han har hele vejen været en vigtig motivationsfaktor for Helge, når han var ved at give op.

- Jeppe har sagt, at man ikke skal gå og have ondt af sig selv. Man skal sætte sig nogle mål, og så skal man fuldføre dem, sagde Helge Rude Kristensen til TV/ Midt-Vest.
 
Entre: 50 kr. inkl. kaffe og kage.
 
Kontakt  | Tlf.: 4046 8666