Foreningen Norden i Skive sat på pause

Det lykkedes ikke Foreningen Norden i Skive at få valgt et nyt medlem til bestyrelsen som afløser for den hidtidige formand, dyrlæge Lene Ølgaard, da lokalafdelingen mandag aften holdt generalforsamling på Aktivitetscenter Møllegården.

Dermed opfylder afdelingen ikke længere kravet i vedtægterne om, at der skal være mindst tre medlemmer af bestyrelsen. Ingen af de to deltagere ud over de tre hidtidige bestyrelsesmedlemmer ønskede at stille op til den ledige post, oplyser foreningens hidtidige sekretær, journalist Jens Utoft.
 
”Vi vil naturligvis fortsat undersøge muligheden for at overtale en eller flere af vores 81 lokale medlemmer til at indtræde i bestyrelsen og i så fald indkalde til en ny generalforsamling”, oplyser Jens Utoft, som fortsat er kredsformand for Foreningen Norden i det tidligere Viborg Amt.
 
Indtil da er afdelingen i Skive nødsaget til at indstille sine lokale aktiviteter, som ellers i 2019 har været præget af lokalafdelingens 75-års jubilæum og landsforeningens 100-års jubilæum.
 
Efter generalforsamlingen hørte godt 30 deltagere Kaj Aage Jespersen fra Dover i Sydthy fortælle og vise billeder fra hans og hustruens to måneder lange campingferie gennem det nordligste Sverige, Finland og Norge i sommeren 2018.
 
Se referat fra generalforsamlingen her.
 
Ingrid Jespersen har her lokket en ren til sig med en lækkerbisken under parrets besøg hos en samisk renavler i det nordlige Finland.

Oplevelser fra to måneders bilferie på Nordkalotten

Det var en nærmest livslang drøm, der gik i opfyldelse, da ægteparret Ingrid og Kaj Aage V. Jespersen fra Dover i Sydthy i sommeren 2018 drog på en næsten to måneder lang bilferie med campingvogn til det nordligste Sverige, Finland og Norge – også kaldet Nordkalotten.

De mange oplevelser undervejs fortate de om og viste billeder fra ved et offentligt møde på Aktivitetscenter Møllegården i Skive mandag den 2. marts kl. 19.30, arrangeret af Foreningen Norden i Skive. Mødes samlede godt 30 deltagere.

”Vi har rejst en masse i Norge – ja faktisk været i Norge flere gange, end vi har styr på. Men vi havde aldrig været nord for Bergen, og for nogle år siden måtte vi aflyse en planlagt tur til Trondheim”, fortæller Kaj Aage Jespersen.

Turen gik fra Göteborg op gennem Sverige til Umeå og videre til Luleå og Haparanda over broen over Torneå til Finland. Herfra fortsatte turen videre nordpå til Rova­niemi og op til lnari (Enare på svensk) og endelig derfra over grænsen til det nordligste Norge.

Her besøgte parret Hesseng, Grense Jakobselv, Vester Jakobselv, Vadsø, Kiberg, Hamningsberg, Kirkenes, Berlevåg, Tanahorn, Nordkapp, Knivskjelodden, Repvåg, og Alta.

Fra Nordnorge gik turen gennem Finland tilbage til Sverige med besøg i Kiruna og derfra igen til Norge til Narvik og videre til Bodø, Svartisen, og Trondheim. Herfra fortsatte de turen hjemad gennem Sverige via Riste Fallet ved Åre og derfra sydpå mod Göteborg med Bohus Fæstning som sidste stop før færgen.

”Det var gammel drøm, vi realiserede mens vi kunne, en rejseform, som gjorde det muligt at være væk i lang tid” fortæller Kaj Aage Jespersen videre.

”To måneder er ikke det mindste for meget. Vi havde tid til at kigge på det, vi kom forbi, og vi behøvede ikke at skynde os. Dukkede der noget spændende op, kunne vi bare blive en dag mere.

Vi snakkede med mange mennesker på turen, og det helt overordnede indtryk var, at de mennesker, som bor i det vi kun besøgte, også sætter pris på det. Nordmænd, svenskere og finner bruger deres natur. De kan lide at være i den – de plukker bær pg svampe, de fisker, eller de går måske bare lange ture”, lyder det fra Kaj Aage Jespersen.

Han har tidligere i en årrække undervist HF-elever i bl.a. matematik på VUC i Thisted. Han stammer oprindeligt fra Ørum ved Skive og er student fra Viborg Katedralskole. Hans mor bor nu i Hald.

Deltagelse i mødet var gratis

Herunder:

T.v. ægteparret Jespersens rute. T.h. har Kaj Aage Jespersen sikret aftensmaden  med fangst af aborrer under deres besøg i det nordlige Finland. De kom på grillen.

Kontakt  | Tlf.: 4046 8666